10 juni van Villars (20 km onder Angoulême) naar Château Garnier (45 km onder Poitiers) 106 km

Vandaag begon het bewolkt en om vanaf 12 uur vielen er enkele druppels regen. Na 15:30 regende het genoeg om nat te worden. Om 19:00 uur was het weer droog en hangen mijn kleding. In de wind te drogen.

Vandaag ook een telefonische pitstop met Jan gehad. Mijn crank kraakte en de derailleur functioneerde niet optimaal. Probleem voorlopig weer opgelost.

Vanochtend om kwart voor zeven opgestaan. Was om 22:00 uur gaan slapen. Ik had van de camping eigenaar al gehoord dat het zou gaan regenen. De boer was ook druk om alle hooi binnen te halen met grote machines. Gelukkig regende het nog niet maar wel bewolkt.
Het eerste stuk was langs een drukke weg tot Angoulême. Daar vers brood, fruit en broodbeleg gekocht. De tocht ging langs vele dorpjes en daar tussen meestal korenvelden. De hellingen waren iets minder dan de dag ervoor. Op een marktpleintje van een klein dorp zat een kapper. Al twee keer eerder waren andere kapper vol voor die dag, terwijl ze Eem krantje aan het lezen waren. Vandaag kon ik direct terecht en ben naar volle tevredenheid geknipt.
Omdat er ook stukken vlak bij zaten kon ik makkelijk een grote afstand maken.. Later op de middag toen ik in de regen bij mijn geplande camping aankwam, waren die gesloten. Ook twee hotels waren dicht. Gelukkig was 15 km verder wel een camping open. Er zijn ook twee Nederlandse fietsers. De rest van de campinggasten zijn vissers die de hele dag vissen in een meer wat aan de camping ligt. De douche is warm en ik heb als mijn rantsoen opgegeten, omdat alle restaurants dicht zijn. Morgenochtend ga ik als eerste naar een bakker. Daar kan ik meestal koffie bestellen met croissants.
Ik kom per dag tientallen Nederlandse fietsers tegen. Alleen of met meer. Ik zag ook een groep van 8 mannen.
Voor mij bevalt het alleen fietsen goed. Morgen stop ik bi een geschikte plek om zondag en rustdag te hebben. Ik wil dan een klein leuk stadje met een restaurant en een camping hebben.

Eén antwoord op “10 juni van Villars (20 km onder Angoulême) naar Château Garnier (45 km onder Poitiers) 106 km”

  1. Hoy Michel,
    Het lukt maar niet met leo zijn e-mail. Nu probeer ik het zo maar even.Leuk om jou te volgen. Wij gaan zometeen naar Zoetermeer.Naar Toon. Daarna door naar Kortenhoef.Onze jongste kleindochter wordt alweer 8 jaar.Ook willen wij je alvast felicit eren met jouw dochter die morgen 4 keer de leeftijd van Minke bereikt. Michel nog een goede tocht en geniet ervan .Lieve groeten van Leo en Tiny

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.