16 juni van Chartres naar Henonnville, 127 km

Dus zo’n 127 km noordelijk van Chartres. Het als niet mijn bedoeling om zolang te fietsen, maar de andere twee campings waren dicht en verdwenen.
Het komt erop neer dat ik nog 475 km naar Breda moet fietsen. Ik had al eerder besloten om de trein van Breda naar Den Haag te nemen.
Vandaag bijna geheel bewolkt en om 12:00 uur kwam er een stevige bui en duurde 1,5 uur. Daarna nog wel lichte miezer regen.
Vandaag vielen ook de klimmetjes tegen. Steiler en meer hoogte verschil.
Dagelijks kom ik Nederlandse fietsers tegen. Ik schat zo’n 15 per dag. Soms zelfs een groep van 8 mannen. Dat kan ook leuk zijn. Alleen als het zo uitkomt maak ik een praatje. Vandaag sprak ik een man alleen met naar mijn mening teveel bagage en klaagde over de hellingen die hij nu moest trappen en niet haalden en moest lopen. In de echte bergen zijn beklimmingen veel forser. Zo heeft ieder zijn eigen fietstocht. Ik ben wel blij dat Jan mij Overtuigd heeft om minder mee te nemen. Ik doe kleding langer en vaker aan dan ik thuis zou doen. De wind haalt ook de luchtjes eruit. De laatste drie dagen heeft het vanaf 17:00 uur geregend. Dat beteken dat ik geen wasje kan drogen. Ik kan het zo organiseren dat ik voor de laatste zes dagen nog net genoeg kleding heb. Ik zal niet door de test van de Nederlandse huisvrouwen komen qua hygiene voor kleding. Dat is ook het voordeel van alleen fietsen. Niemand kan me corrigeren.
Mijn start met Jan is overig wel het succes van de rest van de tocht te danken. Jan heeft meer ervaring met lange afstand fietsen dan ik en hij heeft me veel kleine kneepjes van het vak geleerd en praktisch heeft hij mijn fiets optimaal gemaakt en dat merk ik wel tijdens mijn lange ritten.
Over de ritten van de afgelopen dagen was het bijzondere dat ik steeds een rivier lang volgde. Eerst le Clain bij Poitiers, daarna nog langer le Loir. Bij Chartres l’Eure en vandaag heb ik de Seine voorbij zien komen.

Ik heb een grotere voorkeur voor Spanje dan voor Frankrijk. De Spanjaarden zijn in het algemeen in het verkeer zorgzamer voor fietsers. Ik vind hen ook vriendelijker en meer behulpzaam dan de Fransen. De prijzen die ik als fietser tegen kom zijn in Frankrijk het dubbele. Ook zijn in Spanje veel meer voorzieningen voor een fietstocht. Dat zal alles te maken hebben met de hype voor camino in Spanje.

Dit was het weer voor vandaag. Ik verstuur het bericht via mijn internetdata van mijn IPhone. Ik stuur dan geen foto’s, anders duurt dat te lang.q

6 antwoorden op “16 juni van Chartres naar Henonnville, 127 km”

 1. Ha Michel, wat een verhaal weer en wat leuk dat je Jan nog niet vergeten bent. Hij is stiekem een beetje jaloers op je, dat je nog steeds aan het fietsen bent. Wat een afstand heb je vandaag weer gefietst. Op deze manier is het nog 4dagen fietsen en ga je Janny volgende week verrassen als je opeens voor haar neus staat. Met het eind in zicht wensen we je nog een paar hele mooie fietsdagen.
  Jan en Maria

 2. Hoi Michel,
  Het einde is in zicht, nu je nog maar zo’n 500 km van huis verwijderd bent. Geweldige prestatie, die je levert, en leuk hoe je ons allemaal op de hoogte houdt via je blog.
  Geniet nog van je laatste dagen op de fiets en alles wat je onderweg nog tegenkomt. Een dingetje verbaast me wel: waarom stap je in Breda op de trein?

 3. Weer leuk om je verslag te lezen. Je hebt wel wat pech met het weer. Komende wordt het beter, hier althans. Veel succes bij de laatste lootjes.
  Ik vind het een geweldige prestatie van je. Geleidelijk aan zal het wat vlakker worden en gaat de wind uit het zuid westen waaien, dan heb je
  Hem in de rug.
  Lieve groeten van ons beiden.
  Leo.

 4. Hoi Michel,
  Je ruikt de stal he! Ik vind het jammer, dat het bijna voorbij is, want op deze manier hebben we meer contact, maar dat wordt misschien anders?
  In ieder geval ben ik super trots op je en zal je verslagen gaan missen.
  Succes met de laatste loodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.