17 juni van Hennonville naar Ourscamp, 110 km

De camping van afgelopen nacht was tot op zekere hoogte goed. Er waren veel mannen op de camping, die thuis niet te recht kunnen of in de omgeving van de camping konden werken. Ik voelde me niet geheel veilig en was alert. Alles viel mee. Goed geslapen en de volgende dag, iets uitgeslapen en weer de volgende etappen. In eerste plaats was een markt met veel kleding.

Markt
Markt

Toen ik de groente afdeling in een andere straat vond heb ik daar een heerlijke Marokkaanse pannenkoek kunnen kopen. Dat was  een extra vulling van mijn ontbijt van alleen en sinaasappel. Daarna was het een route die van in Frankrijk  ken. Af en toe een heuvel

Korenvelden
Korenvelden
Koren
Koren
Koren
Koren

en lange stukken vlak. Leuke dorpjes en mooie stadjes. Mijn plan was om in het klooster van Ourscamp te overnachten. Ik kreeg nog wel twee fikse buien over me heen voor ik daar was. In Ourscamp, met een beetje fantasie of een licht spraakgebrek hoor ik “Boerkamp”. Ik heb bij de VVV geïnformeerd en kreeg te horen dat er een camping is en dat het klooster ook plekken heeft, maar alleen voor Compostela gangers. Ik mocht komen en was de enige gast. Het klooster zag eruit als een kasteel of Château.

Klooster in Ourscamp
Klooster in Ourscamp

Ik kreeg in het Frans te horen dat ik  door de tuin moest lopen en na de tweede muur zou daar een tent staan waar ik mocht uit rusten.

Tent bij het klooster waar ik in kon overnachten
Tent bij het klooster waar ik in kon overnachten

En aan de andere kant van de tuin kon ik naar de wc en douchen. Alles klopte en ik kwam in een tent van 20x 8 meter.  Een onderkomen waar tijdelijke congressen in gegeven konden worden. Mijn spullen waren nat, dus ik was blij met zoveel ruimte om te drogen en lekker te slapen. Ben nog naar een dienst geweest die ik de moeite waard vond en daarna in het stadje, 4 km verder gaan eten. Alles gelukt en wilde toen via de WiFi van het klooster de site gaan bij werken. De Frères hotelier was al gaan slapen en sluit het internet af. Dus geen internet. Ook gaan slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.