2 juni van Terminon (deel I etappe 4) naar Penacerrada (deel I track 5), 88 km

Van Terminon naar Miranda de Erbo was weer een gebruikelijke tocht. Veel klimmetjes die toch langer duren dan ik verwachte. De uitzichten zijn schitterend. Ik kwam nog een stuk gravelpad tegen. In Spanje is de kwaliteit van zo’n onverharde weg onvoorspelbaar. Stukken waren goed, maar ook veel kuilen en grote kiezels.

Miranda de Erbo
Miranda de Erbo

In Miranda de Erbo heb ik inkopen gedaan en snel doorheen gefietst. Zo stil als het in de dorpen is zo druk is het in de steden.

Vandaar naar Penacerrada. Mooi oud stadje, maar nauwelijks mensen te zien. Gelukkig wist een man mij te vertellen dat er en case rural is 1 km van het plaatsje. Die was gesloten, maar ik kon bellen en de vrouw kwam na een kwartier naar mij toe. De kamer was prima, maar geen WiFi.

in het huis was ook een bakkerij. De machines Welten op waterkracht. Al in 1775 was de watermolen in gebruik. De volgende ochtend heb ik een rondleiding door de bakkerij gekregen. Er was een moderne oven, die wel op houtvuur werd verwarmd. De aandrijving van de deegmachine ging met een riem die door de opgewekte kracht van het water werd gedraaid. Leuk om dat te zien.

image

Lunch met riant uitzicht
Lunch met riant uitzicht
Penacerrada
Penacerrada

 

Eén antwoord op “2 juni van Terminon (deel I etappe 4) naar Penacerrada (deel I track 5), 88 km”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.