25 mei van Sobrado naar Castroverde 68 km

Om 10:30 uur vertrokken, nadat mijn fietskleding was gedroogd in een kamer waar een elektrische verwarming aanstond. Ik had ook geen zin om me te haasten. Het stadje heb ik niet goed bekeken vanwege de vele regen. Het klooster is me zeer goed bevallen.

De tocht van 68 km was bijna doorlopend gestaag klimmen. De wegen gingen deels over de iets drukkere provinciale wegen en deels over kleinere en stillere wegen. Alle geasfalteerd.
In de stad Lugo kon ik met moeite de weg vinden en al helemaal geen slaapplaats. Daarom besloten om door te rijden naar een kleinere plaats met een albergue. In Castroverde was een slaapplaats in een modern gebouw speciaal voor de pelgrims. Eerder had ik al met Jan in zo’n modern gebouw geslapen, maar toen waren wij de enige.
Als fietser moet je altijd voorrang geven aan wandelaars. Het had niet veel gescheeld of ik had mijn tentje moeten opzetten. Gelukkig kwamen er geen wandelaars bij en bleven er nog 2 bedden vrij.
Ik heb mijn kleding gewassen en de machine gedeeld met twee andere pelgrims. Zo ook met de droogtrommel. ‘s-Avonds gegeten in een restaurant speciaal voor de pelgrims. Twee gangen en een fles wijn en toetje of koffie voor € 10,00. De kwaliteit is redelijk. Als ik in de gelegenheid ben om zelf een maaltijd te koken, eet ik lekkerder.
Het slapen na een dag inspanning is voor mij niet moeilijk. In de slaapzaal werd luidruchtig gesnurkt en mensen praten in hun slaap en een man heb ik meerdere keren horen fluiten. Desondanks een goede nachtrust gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.