26 mei van Castroverde naar San Antolin 75km

Bloemen op mijn pad
Bloemen op mijn pad

Vanaf Fonsagrada laat de Camino Antigua Galicië achter zich en kom ik in de streek Ibias. Minder toerisme kleinere wegen en een schitterende natuur. De hoogte verschillen zijn enorm. Zo’n 100 km  van de tweede etappe is het de zwaarste bergetappe van mijn reis. Misschien komt er bij de Pyreneeën nog en nieuwe verrassing, maar dat zie ik dan wel.
De weg van Castroverde naar Fonsagrada was gewoon stijgen.
Gelukkig had ik met Jan al wat flinke stijging gedaan. Vandaag was het na Fonsagrada ’n tandje meer. Bij 13% moest ik delen wandelen naast mijn fiets. Ook ga ik langzaam omhoog. Niet te min heb ik toch 75 km afgelegd. Ik had al eerder willen stoppen, maar er waren geen slaapvoorzieningen. Ik heb volop genoten van de natuur. Op de weg ben ik en paar auto’s tegengekomen en na Fonsagrada geen wandelaars meer. Ik vermoed dat die er wel zullen zijn maar een onverhard pad volgen. Geen fietsers tegen gekomen.
In San Antolin kon ik een hotelkamer krijgen voor € 25,00 per nacht inclusief ontbijt en WiFi. Ik heb zelf gekookt en het was een blik met bonen en sauce en worst.  Een lokaal gerecht. Ik heb er ook een pakje jambon bij genomen. Dat is de beroemde Spaanse ham. Twee toetjes, dat zat in de verpakking, en ik had een heerlijke maaltijd. Daarna ben ik even gaan liggen, en werd om een uur ‘s-nachts wakker. Daarna heerlijk doorgeslapen en ontbeten. Voor vertrek voor weer zo’n zware etappe eerst nieuwe berichten op de site geschreven.

Onderweg
Onderweg
Onderweg
Onderweg
Lunch
Lunch

image

3 antwoorden op “26 mei van Castroverde naar San Antolin 75km”

  1. Hoi Michel, iedere keer is het genie ten van je verslagen en nu ook nog foto’s. Sterkte en succes. Toos

  2. Het was af en toe wel bikkelen he. Ik kan me voorstellen dat het een enorme kick geeft. Zo te zwoegen door de prachtige natuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.