27 mei van San Antolin naar Sisterna 43 km

Vandaag gestart om 10:30 uur. Begonnen met een korte afdaling, maar daarna stijgen, stijgen en nog eens stijgen. Ik fiets door een gebied waar de pelgrims niet komen, omdat er veel minder voorzieningen zijn. Het gebied is woester met minder toerisme. De route die ik fiets volgt de oude weg. Die weg gaat over een berg en bij de volgende berg ga je dus naar beneden en weer omhoog. Er zijn nog weinig veranderingen aangebracht om die logistiek te verbeteren. Voordeel is dat ik door een gebied rij met  relatief originele structuren. De welvaart is hier nog niet zo ver als in andere gebieden. De omgeving waar ik door heen kwam was hier puur. Ik heb volop genoten, maar moest ook veel klimmen. Op een dag kom ik met klimmen boven de 1200 meter. Ik weet dat dit alleen voor deze etappe geldt en dat daarna de route minder hoogte verschillen heeft.

De informatie van het boekje over de Jacobsroute klopt grotendeels. Alleen staan er bij de plaatsen dat je er kunt slapen of koffie kan drinken. Dit kwam een antal keren niet goed uit. Zo’n dorp ligt er verlaten bij en de bar is gesloten. Met voldoende water bij me en fruit en brood ben ik tamelijk onafhankelijk.

Wel was ik blij om in de plaats die ik had verkozen om te overnachten een hotel was. Ik vermoed dat het een familie bedrijf is. Ik heb een schone kamer en kan warm eten vanaf 21:00 uur. Ik hoop om 22:00 uur te kunnen gaan slapen. Tijdens het klimmen denk ik weleens of het niet te veel is, maar zodra ik in het hotel me gedoucht ben ik weer fris en heb geen nadelige fysieke ongemakken. Met die wetenschap kan ik de moeilijke bergetappes wel aan. Daarna wordt het voor mij zonder veel klimwerk makkelijker. Op vlakke stukken maak ik veel kilometers per dag als dat nodig is.

Ik zit nu in een soort loungeroom de site bij te werken. Op mij. Kamer heb ik geen bereik met WiFi.

ik ben weer zeer tevredenover deze dag.

2 antwoorden op “27 mei van San Antolin naar Sisterna 43 km”

 1. Hoi Michel
  Inmiddels ben ik weer aan Jan gewend en heb veel mooie verhalen gehoord.
  Maar ik blijf jou volgen (niet helemaal wat betreft de datum) en geniet van je verslagen zeker nu je er wat foto’s bij plaatst. Je kiest niet de gemakkelijkste weg, maar misschien wel de mooiste en al dat afzien heeft ook z’n charme (als je straks thuis bent).
  Succes met de komende zware dagen en dan wordt het vast wat relaxter.
  Groetjes Maria

 2. Hi Michel,
  Stoere verhalen en fraaie foto’s! Het is leuk om nu ook een beetje te ‘zien’ hoe je tocht verloopt. Ook via de kaartjes proberen we mee te kijken naar de route. Noord-Spanje is prachtig, zoals wij vorig jaar zelf ervaren hebben!
  Geniet ervan en we blijven je volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.