27 juni ‘s-Gravenhage

Een week thuis en het wordt tijd om mijn site af te sluiten.

Precies een week geleden stond ik in de stromende regen te zoeken hoeveel kilometers ik nog moest fietsen om bij een slaapvoorziening te komen. Een automobilist stopt en wil weten of ik een “Sanitago fietser” ben. Via hem kwam ik in een zuster klooster terecht. Een van de initiatieven van dat klooster is een maatschappelijke opvang voor mensen die tijdelijk even bescherming kunnen gebruiken. Ik paste niet in de doelgroep, maar voor Compostelagangers willen de zusters wel een slaapplaats improviseren.

Zodra ik schone droge kleding aanhad was ik weer op m’n gemak. Heb de avond door gebracht met de mensen die daar tijdelijk wonen. Een man heeft me op de fiets een ander fietspad laten zien richting Antwerpen, welke ik volgens hem beter kon fietsen dan naar Breda. Ik was toen al vast van plan om vanaf het eerste station in Nederland naar huis te rijden. Antwerpen is dichterbij en ik moet met de fiets in de trein buiten de spits blijven. De volgende ochtend om 8:30 uur op de fiets over een fietspad langs het spoor naar Antwerpen. Met mijn navigatie ben ik van Antwerpen naar Roosendaal gefietst. Ook tijdens deze tocht had ik weer regen.

Om 15:30 uur was ik op het Hollandse Spoor. snel naar huis gefiets, want regende weer.

In de afgelopen week ben ik rustig bezig om weer thuis te komen. Het is een groot verschil met dagelijks op[ de fiets naar een volgende bestemming.

Ik heb het nu thuis weer helemaal naar m’n zin en ga beginnen met een digitaal boek over mijn fietstocht. Zodra ik klaar ben zet ik die PDF op deze site en stuur naar alle mensen die gereageerd hebben een exemplaar.

Bij deze bedankt ieder die mij heeft aangemoedigd tijdens mijn lange fietstocht.

Compostela fietser met staf en kruik Geschenk van vriendin Francoise,  Compostela wandelaarster
Compostela fietser met staf en kruik
Geschenk van vriendin Francoise,
Compostela wandelaarster

Groet Michel

 

Eén antwoord op “27 juni ‘s-Gravenhage”

  1. Hoi Michel, wat heerlijk dat je weer thuis bent. Sorry maar ik heb helemaal niet gereageerd tijdens je fietsreis. Wel aan je gedacht hoor! Ik wil toch graag je reisverhaal horen. Hier schijnt de zon. Tot ziens en groet van Corrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.