30 mei van Candana de Curueno (La Vecilla) naar Guardo 68 km

De een na laatste dag van de maand mei. Ik wil begin juli in Den Haag terug zijn. Ik heb me een week ruimte gegeven. De uiterste datum om terug te zijn is eind eerste week van juli. Ik ga vanavond bekijken of ik dat kan halen.

Michel via de iPad de site aan het bewerken
Michel via de iPad de site aan het bewerken

Ik heb gekozen om de route vanaf Compostela naar de Pyreneeën te volgen via de Camino Antigua. Dat is  door de bergachtig gebied. Daar heb ik tot nu toe geen spijt van. De natuur is schitterend en zeer afwisselend. Ieder dal wat ik verlaat moet ik verlaten via en pas. Dat betekent veel klimmen en weer wat dalen. Ik kom vaak in een nieuw dal wat een compleet ander karakter heeft dan het vorige dal.

Vandaag ben ik om 11:00 uur vertrokken uit een hotelletje, waar ik de enige gast was. Het was er geriefelijk en ik voelde me op m’n gemak. Het beste wat je kan treffen in een hotel. Lekker gegeten en de service van wassen van mijn bovenkleding hebben ze niet verrekend hebben. Ik heb ‘s-morgens eerst mijn digitale verplichtingen nagekomen en de site wat op getuigd dat je kunt zien op welke pagina ,met de bij behorende kaart te zien is, waar ik fiets . Met het logo van de fiets kun je snel naar de  pagina waar ik momenteel fiets.cropped-fiets2Vierkant.png

Mijn start was goed. Het weer was bewolkt, maar het regende niet. Dat veranderde snel. De hele dag kwamen er lichte buitjes over me heen en een paar zware buien. Ik kan niet altijd schuilen als ik fiets. De omgeving was weer fraai, maar niet zo uitzonderlijk mooi als gisteren. Ik heb al gezien dat ik morgen weer door een natuurpark fiets. Daarmee kun  je de route van de afgelopen dagen bestempelen. Ik fietste door een nationaal natuurpark. Vandaag was het een tandje minder. Ik zou willen zeggen dat vandaag mooi is en gisteren en daarvoor was buitengewoon mooi.

Ik laat me door de regen zo min mogelijk te beïnvloeden. Natuurlijk heeft het wel z’n invloed. Je raakt meer vermoeid. Morgen ga ik weer vroeger beginnen. Ik wil om 8:00 uur weer op pad zijn.

Vandaag vond ik 60 km wel genoeg.  Het werden er 68. In de plaats Guarda zou ik een goede slaapplaats moeten kunnen vinden. Op de gemeentelijke aanwijsborden zag ik een gemeentelijke albergue staan. Daar heen gefietst, maar alles was gesloten. Dat gold ook voor 4 andere hostals. Die waren gesloten en  de gebouwen waren te koop. M.a.w. Niet levensvatbaar.
Het hotel wat wel open was is een soort van der Valk á la Spanje. Ik ben uitgebreid in bad geweest en lekker relaxt. Het diner en breakfast zijn inbegrepen, maar het diner begint pas om 21:30 uur. Dat zijn Spaanse tijden. Ik wil na het diner direct gaand slapen, als dat lukt.
Morgen wil ik weer een flinke tocht neer zetten van om en nabij de 100 km.
Morgen lees je of dat is gelukt.

 

 

3 antwoorden op “30 mei van Candana de Curueno (La Vecilla) naar Guardo 68 km”

 1. Hoi Michel,
  Wat ben je de afgelopen dagen goed opgeschoten, zelfs een dag van 120km, petje af.
  Wat een prachtige foto’s van de omgeving en ook leuk dat je een foto van jezelf hebt geplaatst.
  Vanavond is Jan weer voor het eerst naar Haag geweest en iedereen was nieuwsgierig naar zijn verhalen. Je wordt door veel lopers gevolgd en ze hebben respect voor je doorzettingsvermogen.
  Groeten Maria

 2. Beste Michel, leuk om jou zo te volgen. Succes met de tochten en blijf genieten.
  Weet jij dat op jouw blog augustus staat i.p.v. mei?
  Alle goeds van Ronald

  1. Hoi Ronald,
   Bedankt voor jouw reactie. De datum was me helemaal ontschoten. Inmiddels gecorrigeerd.
   Genieten doe ik volop. Deze tocht heeft impact op mij. Ik laat je doe persoonlijk weten.
   Groet Michel uit Aguilar de Campoo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.