7 en 8 juni
Van DAX naar Pissos, 96 km en van Pissos naar St.-Emilion, 107 km

De eerste dag was een tocht door een bosbouw gebied. Door de eentonigheid werd het wel saai. Lange Wegen met bos met grote bomen, of kleine bomen, of jonge aanplant, of ze waren aan het kappen.

Ik kwam veel Nederlandse fietsers tegen en ben een aantal keren gestopt. Dat was op zich wel gezellig, maar ik raakte veel tijd kwijt. Die ochtend had ik via de IPad ook het menu van mijn site gecorrigeerd. Dat is een tijdrovend klus. Wat wel leuk was dat ik Adrienne en Jurjen weer tegen kwam bij lunch tijd. We hebben samen gefietst tot zij een afslag namen richting kust. Ik ben door gereden tot Possos en moest nog veel kilometers maken om mijn planning te halen van die dag. Aangekomen op de camping, bleek dat die nog gesloten was. Heb toen toch maar de tent opgezet en daar blijven slapen. Ik had Bij Carrefour al een kant en klare maaltijd gekocht.

De volgende ochtend, woensdag om 8:30 uur vertrokken. De bosbouw ging over in wijnbouw. In de loop van de dag zat ik midden in de Bordeaux wijnstreek.
Het Franse land is iets anders dan de Spaanse streken waar ik doorheen ben gefietst. Opvallend is wel in de winkels en op de camping aanzienlijk hogere prijzen rekenen dan in Spanje. Het is meer het Nederlandse prijsniveau. In Spanje kreeg je zelf meer service en kwaliteit.
Ik leef sober omdat ik grotendeels fiets. Ik eet onderweg veel fruit, appels en sinaasappels en yoghurt. Brood met kaas heb ik met lunchtijd. Ik zorg wel dat ik fruit, brood en water genoeg bij me heb. Het kan zomaar gebeuren dat er niets te koop is als ik dat nodig heb. Vandaag waren er meer dorpjes waar enige activiteit gaande was. Gister was het zeer stil in dorpjes waar ik door heen kwam.
St.-Emilion is een beroemde wijnplaats. Het was er druk met toeristen. De camping is een luxe plek voor de motorhomes en de caravans. Ik heb mijn kleding gewassen en verwacht dat de zon de kleding zal drogen. Het was een warme dag vandaag en heb me moeten insmeren met zonnebrand. Dat is pas de tweede keer in deze vakantie.
De afstanden per dag zal ik zoals ik die nu heb gedaan wel voortzetten. Tussen de 90 en de 110 km per dag is haalbaar. Ik zal wel om 8:00 uur moeten vertrekken.

de foto’s moet ik nog overzetten. Ik heb echter maar beperkte tijd om te internetten. Alles kost hier geld. Ik begreep dat het ook komt door de naam St.-Emilion.

ik ga lekker uitrusten en weer vroeg slapen, 9:30 uur. Ik wil morgen om 8:00 uur op de fiets zitten.

Als het lukt komen er nog wat foto’s op vanavond.
.

Eén antwoord op “7 en 8 juni
Van DAX naar Pissos, 96 km en van Pissos naar St.-Emilion, 107 km”

  1. Wat een lange afstanden leg je af, Michel! Lastig dat je door praatjes afgeleid wordt 😉 Ik heb erg moeten lachen om je beschrijving van fietsen door de bossen. Heel veel plezier nog de komende tijd op de fiets. Den Haag komt nu steeds dichter bij! Gaat je lukken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.