Derde en vierde etappe

Zeker door het weer heb ik gisteren niets geschreven.

Er zat wel een liedje in m’n hoofd uit het Amercan songbook: “in each life some rain will fall, but too much is fallen in mine”. De inhoud is uiteraard figuurlijk bedoeld, maar als je een lange fietstocht begint en je hebt drie dagen regen, met buien waaruit 5 cm water viel, is heftig. Er viel voor mij en alle andere Caminogangers te veel regen.

In de derde etappe hadden we 13 km gefietst en moesten veel steigen. De regen hield onophoudelijk aan.

We kwamen door een dorpje Santa Maria de Nava en daar zijn we koffie gaan drinken. We hebben naar een bus gevraagd, maar die rijdt niet in dat dorp. Toen maar een taxi besteld. We moesten twee uur wachten en er kwam nog twee uur bij. Uiteindelijk bleek de taxi chauffeur de echtgenoot van de dame in het koffiehuis te zijn. Het was zijn eigen auto en geen taxi. We waren allang blij dat we vanuit die regen naar de volgende plaats toe zouden komen. Hij heeft ons gebracht naar Merida. Ik denk zo’n 120 km verder. Daar hebben we een hotel geboekt en voor mijn fiets een nieuw stuur gekocht. Jan heeft het stuur ‘s-Avond op mijn fiets gemonteerd. De volgende ochtend, woensdag zou het om 11:00 gaan regenen. We zijn vroeg opstap gegaan en de regen bleef uit. We zijn van Merida naar Caserres gefietst. 75 km en dat ging mij goed af. Het nieuwe stuur maakt dat ik een betere houding heb op de fiets en Jan geeft mij adviezen waardoor ik beter gebruik mak van mijn versnellingen, vooral bij stijgen. Ik ga vaak in een te lichte versnelling de heuvel op en raak dan buiten adem. Het ging vandaag voortreffelijk. We hebben en leuk hotel geboekt in een twee persoonskamer in de binnenstad van Caserres. We hebben gedoucht en zijn toen de binnenstad ingewandeld. Caserres heeft een binnenstad die op de werelderfgoedlijst staat van de Unesco. We hebben schitterende gebouwen, kerken en musea gezien. Het was een onverwachte verrassing. Om 6:00 uur is het weer gaan regenen dat dat is het de hele avond blijven doen. Hopelijk kunnen we morgen weer een hele etappe fietsen. Na donderdag zou het weer verbeteren en dat betekent zonnig en aangename temperatuur. Dan is camperen ook weer een optie. Onze etappes rijden we maar op één manier en dat is de geasfalteerde weg. Alle alternatieven zijn te vermoeiend voor mij en die wegen zijn deels blubberig geworden. Ik vond het leuk om alle hartverwarmende reacties te lezen. Ik kan niet antwoorden omdat ik soms maar een gebrekkige WiFi heb en ik er te moe voor ben om overal op te reageren. Reacties vind ik wel leuk om te lezen.
Eten doen we alleen nog in restaurants ook omdat het buiten niet kan. Vanaf vrijdag zal dat mogelijk veranderen en zullen we voor de tent zelf koken. We komen ook wat meer Caminowandelaars tegen. Jan trakteert hen op een cake. Ik heb wel bewondering voor de wandelaars gekregen.

Afgelopen dag was een omslag. Ik heb zonder al te veel moeite 75 km gefietst. Tijdens het fietsen heeft het nauwelijks geregend en ik ben beter in staat om mijn fietskwalteit zelf te verbeteren. Vandaag heb ik gefietst zoals ik het zelf graag wil. Jan fietst veel makkelijker tegen hellingen op, en ik kan hem nu op een gepaste afstand volgen. De dagen ervoor moest Jan lang op mij wachten en dan stond hij in de kou. Ik moest meerdere keren lopend naast mijn fiets de hellingen op
Ik hoop dat ik de komende dagen zo door kan. Blijven gaan

6 antwoorden op “Derde en vierde etappe”

 1. Pap, zo lees ik het graag… Na regen komt zonneschijn!! Ik ga duimen voor mooi weer. Blijf lekker fietsend genieten! Dikke kus, Wampie

 2. Fijn om te lezen dat het nu beter gaat, je bent wel gezegend met zo’n persoonlijke fietsspecialist. Wat een paar veranderingen al kunnen doen!
  Heel veel succes verder, groetjes Annelies.

 3. Hoi Michel, ben blij dat het nu wat soepeler gaat. Succes en sterkte verder en blijf genieiten

 4. Hoi Michel, we volgen je ontberingen en hebben er respect voor! Maar vanaf nu wordt het vast beter, en met zo’n prima metgezel heb je het wel getroffen! Iemand die in de kou en de regen op je staat te wachten!!
  Jullie doen het toch maar. Geniet van elke dag, zon of regen. Het is net het gewone leven: soms zit het mee en soms zit het tegen ?? Liefs van Peter en Tonny

 5. Wat ben ik blij voor jou Michel dat het nu zoveel beter gaat en dat jullie nu beter weer krijgen. Over een week is het alweer geschiedenis en kijk je er lachend op terug.
  Iedereen bij de fitwalkgroep leeft met jullie mee en is erg geïnteresseerd. Het ergste heb je vast gehad, dus het wordt nu genieten. Ik vind het ook fijn dat Jan je geholpen heeft met je fiets; wat een fijne man is het toch.
  Zorg goed voor jezelf en ook een beetje voor Jan
  Knuffel van Maria

  1. Jan en ik vullen elkaar goed aan. Dat Jan mijn stuur heeft veranderd, of beter gezegd hebben we een nieuw stuur gekocht met wat attributen. Het nieuwe stuur geeft een veel betere zithouding. Ik wordt minder moe en de stijgingen kan ik veel beter aan.
   Als ik kan blijven fietsen als in de afgelopen twee dagen, dan zal het goed blijven gaan en zie ik het ook zitten om helemaal naar huis te fietsen.
   Groet Michel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.