Dinsdag 31 mei van Guardo naar Aguilar de Campoo, 94 km

Vandaag prachtig weer, geen regen. Wel een zacht briesje. Op hoogte was het briesje kouder. Dan deed ik mijn windjack aan. In de loop van de ochtend heb ik mijn windjack uit gedaan.imageimage

Mijn  start was vandaag niet helemaal goed. Via mijn navigatie ging ik de weg terug, zoals ik de dag ervoor was gekomen. Ik had het pas na 4 km door. Ik was toen weer voor het hotel terug en begon toen pas met mijn etappe van vandaag. Deze etappe gaat door een natuurgebied. De wegen zijn allemaal secondair, maar wel verhard. De tocht was in z’n totaliteit schitterend.

image

Ik fietste eerst naar het natuurgebied en vervolgens kon ik lang op het niveau van een groot langgestrekt stuwmeer fietsen. Ik ging hooguit 20 tot 30 meter omhoog of omlaag. Ik schat de lengte van dat stuwmeer op 30 km. imageAan het einde volgde een stuwdam. Daar moest ik via een pas naar het volgende dal. Daar was een nieuw stuwmeer. Ook daar weer met relatief vlak parcours. De natuur was schitterend.image Op de Via de la Plata hebben Jan en ik niet zulke fraaie natuur aan een stuk gehad. Ik heb geen spijt dat ik de moeilijke bergroute terug heb genomen. De route is stil. Ik kom wel veel motorrijders tegen. Geen wandelaars of andere fietsers. Als ik 10 auto’s per uur tegen kwam is het veel. De rest was ik alleen. Regelmatig kwam er een klein dorpje tegen, maar die waren meestal verlaten. Misschien tweede huisjes, of spookdorpjes. Koffie en andere voorzieningen waren er meestal niet. Ik had in het hotel een goed ontbijt gekregen. Ik heb twee stops gemaakt om fruit en brood te eten. Ik had nog een watermeloen. Die heb ik in twee keer opgegeten.image

Als je zo kan genieten is de weg ook niet te lang. Denk niet dat het niets was, ik  kom me met de klimmetjes best wel tegen. Gelukkig is het niet zo, dat ik er genoeg van kreeg. Zolang ik een opgelucht gevoel blijf houden kan ik er goed tegen. Dat het weer beter was speelde ook en positieve rol.

Inclusief spiegelbeeld
Inclusief spiegelbeeld

image

image

6 antwoorden op “Dinsdag 31 mei van Guardo naar Aguilar de Campoo, 94 km”

 1. Hoi Michel,

  Leuk om je reisverslag te lezen. Petje af hoe je dit toch allemaal doet.
  Wat een doorzettingsvermogen!
  Je komt vast met een bereconditie terug op Haag en zal ons in de duinen met gemak voorbij gaan.
  Heel veel succes verder en vooral blijven genieten.
  Wij blijven je volgen.
  Groetjes, Ton en Yvonne

 2. Ha Michel, Wij lezen met veel plezier je weblog, de route is veel mooier geworden als tot Santiago. Je hebt zo veel te zien en te doen dat de dagen voorbij schieten, alleen jammer dat er maar een pelgrim op de route is. Naar mijn idee ben je heel goed op schema je zit gemiddeld op 70km per dag????????.
  Komende dagen veel fietsplezier en meer zon, toegewenst door Maria en Jan

 3. Dag Michel, iedere keer weer genie ten van je verslagen en de mooie foto’s. Bijna
  Bijna bij de grens Spanje Frankrijk. Ik kijk uit naar het vervolg van je reis en ben heel trots op je!

 4. sorry Mich, na het bekijken van de route kaart zag ik dat het nog een heel eind is naar Frankrijk. Ben benieuwd waar je de grens passeert.

  1. Hoi Toos,
   Ik had thuis een ander route gepland, maar ik ga in mijn laatste etappe niet maar Pamplona, maar naar Puente la Reine. Vandaar heb ik een route naar St. Jean-Pied-de-Port.Het komt erop neer dat ik de drukte van Pamplona ontloop. Volgens mijn boekje is het een toeristische attractie gedoe met veel feesten. Daar ik zit ik niet op te wachten.
   Van Puente la Reine kan ik in een dag naar Erro. En van Erro naar St. Jean-Pied-de-Port. Ik moet het nog war uit werken. Ik schrijf het uit met alle plaatsnamen etc. Van dar stuk heb ik geen track in mijn Garmin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.