Etappe elf van Ourense naar Rodeiro, 55km

We hadden een uitstekend hotel in het centrum van Ourense. We hebben ‘s-avond vegetarisch gegeten in een restaurant vlakbij ons hotel. Het smaakte verrukkelijker het was gezellig. De kokkin, die een beetje Engels sprak heeft os een lekkere maaltijd aan bevolen. De prijs lag een beetje op het Hollandse niveau. In de grotere steden lijken de prijzen ook iets hoger. Voor het overige waar wij zijn geweest vonden wij de hoogte van alle prijzen laag. Jan en ik hebben ook de tracks die ik ga fietsen vanaf Santiago door genomen. Vooral naar de hoogte verschillen gekeken. Veel stijgen is zwaar en ik heb daar moeite mee. Ik kom er wel, maar ga aanmerkelijk langzamer dan Jan kan. De totale reis naar Nederland kwam in onze berekening overeen met wat ik zelf al had berekend thuis. Als alles mee zit zal ik in de loop van de eerste week van juli thuis zijn. Vooral in het eerste deel van Santiago Naarden Franse kant van de de Pyreneeën is zwaar met veel hoogte verschillen. Daarna hebben Jan en ik mijn bagage doorgenomen en heb ik gekozen om de grote tas waar de tent in zit om die met Jan mee te geven. Ik heb te veel kleding bij me en wat kleine elektrische spulletjes. Zo kan ik met twee tassen voor en twee tassen achter rijden en ik draag de tent in het foedraal onder mijn snelbinders.

Aangekomen in Rodeiro kwamen we in een restaurant waar ook een hotel aan was verbonden. We waren eerst niet welkom omdat het alleen voor Spanjaarden is bedoeld. Na een gesprek kon het ineens wel en kregen we een warme maaltijd. Toen we in het gesprek hadden gezegd: viva Galicië, kon het niet meer stuk. Uiteindelijk een prima hotelkamer voor een schappelijke prijs.h

Morgen hoeven we nog maar een etappe naar Santiago te fietsen.

De etappe begon direct met stijgen. Jan heeft nog eens advies gegeven over het schakelen van de versnellingen. Uiteindelijk heb ik er niets aan als inde tandraderen zou beschadigen. Bij veel stijgen schakel je ook veel door zwaar te trappen terwijl je schakelt kan het verkeerd gaan. Ook moet ik met de groet tandraderen slimmer schakel. Nu ik het in theorie snap kan ik net ook in de praktijk uit proberen. De tocht kwam ook langs een zeer oud klooster in Oseiro. We waren te laat voor een rondgang, maar we hebben op het plein voor het klooster onze lunch gegeten en zelfs soep gemaakt.. Het tweede del was weer stijgen, maar nog meer, zo’n 600 meter. Na het hoogste punt kwam er gelukkig ook weer een lange afdaling waar we met 50 km per uur vanaf reden.

Heuvel op en af
Heuvel op en af

4 antwoorden op “Etappe elf van Ourense naar Rodeiro, 55km”

 1. Wat een geweldige ervaring! Heel knap dat jullie dit goed hebben gered en dat het totaal gezien prima is gegaan. Top hè Michel om een fietsenmaker zo dichtbij te hebben gehad? Het tweede stuk zal jou, ook zonder Jan, vast gaan lukken. Ik vond het geweldig leuk om te lezen dat de Spanjaarden maar bleven ratelen en dat jullie er niets van begrepen. Maar het is goed gelukt om, zonder Spaans, prima te eten en te overnachten!
  Jan een goede reis gewenst en ik hoop je vrijdag weer op de club te zien om je verhalen aan te horen.
  Michel voor jou nog veel succes en ik hoop dat het jou blijft lukken om je blog bij te houden. Erg leuk om te lezen. Succes en groeten!

 2. Hi Michel (en Jan?)
  Wat zijn jullie bikkels zeg. En maar doorzetten ondanks regen, wind en vermoeidheid. Het is toch heel wat anders dan in het vlakke Nederland.
  Ik ben net terug van een fietsreisje in Portugal en heb daar in de (veel lagere) heuvels aardig wat werk moeten verzetten dus alle respect voor jullie.
  Het is leuk om over je belevenissen te lezen.
  Nog veel succes en vooral plezier.
  Lucy

 3. Lieve oom,
  Wat een avontuur!! Leuk om zo mee te kunnen lezen. Ik vind het ontzettend stoer! Een goede terugreis gewenst!
  Liefs,
  Emmeke

 4. …en zo zit dan de eerste etappe erop, samen en ga je alleen verder. Wat is dat een goeie zet geweest om samen met Jan te starten! Zo te lezen hebben jullie het heel gezellig gehad samen en al de verbeteringen aan je fiets en je conditie zijn ook mooi meegenomen. Je bent helemaal klaar voor het vervolg van je reis, geweldig! Ik zal je met plezier blijven volgen Michel. Sterkte waar nodig en vooral veel succes en plezier!! Groet, Guusje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.