Etappe negen van Rionegro naar Padornelo

Vandaag 66 km gefietst met veel stijging. Van 900 naar 1300 meter hoogte. Het zonnetje scheen en er was een stevige wind die we grotendeels tegen hadden. De tocht was weer mooi. We hebben onderweg drie herten, een slang op de weg en veel mooie vogels gezien. We hebben vanochtend bij onze eerste koffie ronde twee broodjes laten klaar maken met uitgebakken spek. Daar zijn Spanjaarden kennelijk gek op. De varkenspoten die gerookt zijn kun je makkelijk bewaren en zij bijna overal te koop, tot in benzine stations. De dame ging voor ons het spek bakken en ging ook groene paprika’s frituren.
Tussen de middag hebben we die op gegeten. Standaard eten we ook fruit, sinaasappelen en appels. Ik drink anderhalve liter water per dag. Met veel stijgen onderweg zelfs meer.
Afgelopen nacht sliepen we in een pelgrims onderkomen. Die zijn goedkoop, € 7,00 p.p. per nacht. Privacy is er nauwelijks. Veel wandelaars gaan vroeg slapen en zij zichtbaar moe, zwak en misselijk. Wij op de fiets hebben weinig klachten.

Vandaag slapen we in een hotel. Opzich is alles netjes en goed, maar ik vind de mensen niet aardig. Ze spreken alleen Spaans en zijn geïrriteerd als je vragen hebt. We wilden niet verder rijden omdat we zo veel gestegen waren. Het eten vanavond was ook weer goed. Zo kunnen we overdag actief blijven.
We hebben samen ook naar de overige routes gekeken die we nog moeten afleggen. We kwamen er achter dat ons boekje niet altijd klopt. Het boekje is februari van dit jaar uitgekomen. Jan en ik zijn er van overtuigd dat delen van de route niet goed zijn verwerkt.
Wij komen er wel uit, maar moeten de laatste dagen nog flink aanpoten. Gelukkig is de stemming en de conditie voldoende aanwezig om op het laatst nog tegenvallers op te vangen.
M’n huid is gloeierig en ik ben moe, dus het is slaaptijd.
Welterusten

2 antwoorden op “Etappe negen van Rionegro naar Padornelo”

  1. Hoi Michel en Jan.
    Ik geniet van jullie belevenissen. Michel, ik ben blij dat je conditie weer is wat je hoopte.
    Veel plezier nog en geniet.

    Groetjes Willeke

  2. Hoi Michel, vandaag je belevenissen weer gelezen. Wat fijn dat je conditie weer goed is, wij hebben er bewondering voor, want het zal niet altijd makkelijk zijn!! Het is wel een avontuur wat je beleeft met al,die verschillende mensen onderweg.. Wij blijven je volgen en zijn benieuwd wat er nig allemaal komt!! groetjes, Tonny

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.