Etappe zeven van Salamaca naar Montamarta en etappe acht van Montamarta naar Rio Negro del puente

Gisteren haden we geen internet, daarom vandaag twee etappes.

Michel via de iPad de site aan het bewerken
Michel via de iPad de site aan het bewerken

Ons verblijf in Salamaca op eerste pinksterdag was een succes. Salamanca is een prachtige stad, oud en mooi bij gehouden. Ons hotel was de eerste nacht wat rumoerig, maar de tweede nacht waren Jan en ik met z’n tweeën.
‘S-Morgens vroeg vertrokken. De weg was tamelijk vlak en dan kunnen we grote afstanden afleggen. Voor de duidelijkheid over mijn conditie, die is weer zoals ik die graag wens. Ik voel me in top vorm. Tegen de berg op kan ik Jan niet bijhouden, maar dat zullen er maar weinig zijn. Die dat kunnen. Ik zie dus niet meer op om na Santiago door te fietsen.

Van Salamanca naar Zamora was geen zware tocht, daarna nog 15 km naar Montamarta. daar hebben we Francoise ontmoet volgens afspraak. Zij is een vrienden van mij en ik wist dat zij dezelfde route als wij doen maar dan wandelend. Francoise had al een hosta
Rural geboekt en daar zijn wij ook gaan overnachten. Het was ook de eerste dag date zon hadden gehad. Mijn benen waren licht verbrand.
In het dorp was een een leuk restaurant waar we met Francoise en een wandelgezel David. De overige gast was een Nederlandse vrouw Karina. Zij komst uit Castricum en loopt de Camino alleen. Haar voeten waren opgezet door de lage wandelingen. Ik heb na het diner haar voeten gemasseerd. dat bleek wel te helpen. het is jan en mij opgevallen dat veel wandelaars klachten hebben met
voeten.
We hadden een top avond en veel gekletst. Om 10:00 uur is het weer bedtijd. We houden ons wel aan voldoende rust, want we doen overdag wel energieke oefeningen.
De volgende ochtend afscheid genomen van de wandelaars en vertrokken. Ook de etappe van vandaag is weer vlak waardoor we veel kilometers kunnen maken.
Na de vlakke etappes komen er nog dagen waar we zeer veel moeten stijgen en dan hoeven we minder afstand te doen.
Ook vavdaag hadden we weer mooi weer. In een kruidenierswinkeltje hebben we water fruit en brood gekocht. We vroegen of de vrouw ook ons brood wilde Belgen en dat was geen enkel probleem. Zo hadden we heerlijk vers brood met Spaanse ham, vers afgesneden. Onze lunch deden we in een klein dorpje en gaan dan op het plein zitten naast de kerk. We kregen allerlei oude mensen die ons groeten. Reuze gezellig. De tocht was mooi en grote stukken heel stil en verlaten.

In de middag reden we onze kilometers erbij om aan de 80 te komen en vonden daarna een aubergue. 24 bedden en € 7,00 per nacht. Het is heel goed. De privacy is minder, maar iedereen is met de camino bezig.
Over de prijzen in Spanje zijn wij soms versteld. We hebben vanavond gegeten voor €10,00 p.p. De maaltijd was grote klasse. De kok heeft ons zeer veel verteld, maar we hebben er niets van verstaan. Zo gaat het wel vaker. Het maakt de Spanjaarden weinig uit. Ze blijven door ratelen.

Dit was het weer voor vandaag. Samenvattend: conditie en sfeer onderling is buitengewoon. We gaan compastela ruimschoots binnen de tijd halen.

Groet mede van Jan

4 antwoorden op “Etappe zeven van Salamaca naar Montamarta en etappe acht van Montamarta naar Rio Negro del puente”

 1. Hoi Michel, ik vind het heel leuk en boeiend om jouw verslagen te lezen en zo te lezen genieten jullie ook van jullie tochten. Ik ben blij voor je dat je conditie weer op peil is. Fiets en geniet ze nog.

 2. Hi Michel,
  Nu we zelf weer terug zijn van onze vakantie in Engeland hebben we eindelijk een goede internetverbinding om jouw verslag te lezen van de eerste fietsetappes. Tsjonge, wat hebben jullie een slecht weer gehad! Petje af voor jullie doorzettingsvermogen en helemaal voor jou, gezien het feit dat inmiddels stuur en versnellingen aangepast zijn. Toppie dat je je eigen ‘mecanicien’ bij je hebt! Je lijkt wel een coureur die steeds in de pitstop rijdt om aan zijn auto te laten sleutelen 😉
  Heel veel succes met het vervolg van je reis naar Santiago en geniet vooral van alles wat je om je heen ziet, nu je niet meer zo hoeft in te zitten over conditie en fietsperikelen. We duimen dat het water op de leuke weggetjes gauw zakt!

 3. Hoi Michel en Jan,
  Fietsend door Frankrijk hebben we jullie Spaanse ervaringen gelezen. Ook wij hadden regen en mist. De afgelopen dagen was het hier goed fietsweer en het is hier minder steil als bij jullie. We hebben respect voor je doorzettingsvermogen. Spanje op de fiets is voor ons net iets te zwaar denken we.
  Sterkte met de steile stukken naar Santiago. Wij gaan verder langs de randen van het Centraal Massief richting Pyreneeën.

  Groet Jurjen en Adriënne

  1. Hoi Jurjen en Adrienne!
   Ik verwacht dat ik pas over twee weken over de Pyreneeën zal komen. Als jullie er dan nog zijn is het leuk om elkaar te ontmoeten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.