WELKOM op de weblog Compostella

Dit wordt mijn tweede grote fietstocht. De eerste was naar Assisi
Nu de “Via de la Plata” in Spanje. We gebruiken het boekje van Benjaminse, uitgegeven februari 2016 (ISBN 978-90-77899-20-5)
Het was in de Romeinse tijd al een belangrijke verbinding tussen Sevilla en het Noorden, aangelegd als heerbaan door de Romeinse legioenen.
Later ook een belangrijke handelsroute en mede daardoor kwam een grote culturele uitwisseling van kunstschatten tot stand.
Dankzij de Via de la Plata konden de Moren na hun inval snel oprukken naar het Noorden. Zo ook de christenen die vanuit het Noorden West Andalusië weer herveroverden.
Na de ontdekking van Amerika begon de uitbouw van het Spaanse wereldrijk. Toen was de route een belangrijke aanvoerweg van zilver en andere rijkdommen uit de Spaanse koloniën. In 1628 verstoorde Piet Hein de aanvoer van die rijkdommen, doorat hij de Zilvervloot kaapte.
Het is nu een hype om de Zilverroute te wandelen of te fietsen en de populariteit groeit ten opzichte van die van de Camino Frances, de pelgrimsroute vanuit Frankrijk naar Santiago de Compostella.

Mijn motief voor deze tocht is wederom een sportieve prestatie neer zetten en om wat dichter bij mezelf te komen. Geen prikkels uit de alledaagse drukte van stadsleven, radio, tv, internet etc.
Mijn mantra tijdens de tocht is veiligheid, gezondheid en genieten. Het zijn dagelijks terugkerende rituelen. Opstaan, je boeltje inpakken, fietsen tot de eerste koffiepauze enz. ‘s-Avonds weer je slaapplaats in orde brengen. Bij dit alles let ik goed op waar ik ben en kies voor veiligheid. Door goede nachtrust na 80km fietsen en de zorg voor gezonde voeding. En Bovenal genieten van wat ik zie tijdens het fietsen!

De tocht naar Compostella fiets ik samen met Jan Kemper een loopmaatje van fitwalken en tevens voormalig eigenaar van de fietsenwinkel waar ik mijn fiets heb gekocht. KEMPER FIETSEN

Na Compostella fiets ik de St.Jacobsroute in tegengestelde richting naar Den Haag. De Jacobsroute fiets ik alleen en gebruik de boekjes van Clemens Sweerman.
In het menu boven kun je de etappes zien waar we rijden. In de berichten die ik op deze blog zet vermeld ik het nummer van de etappe. door desbetreffende etappe te klikken heb ik per etappe een overzichts kaart gemaakt en een link naar googlemap kaart, waarop je kunt inzoomen en tot in detail kunt zien waar we fietsen.

15 antwoorden op “WELKOM op de weblog Compostella”

 1. Hi Michel,wat doe je dit weer professioneel! Mooi hoor. En natuurlijk wens ik jou veel mooie momenten van afzien en genieten! Tot ziens onderweg?ben nu al aan mijn 5de dag begonnen.. moe maar voldaan!wat een tocht!

  1. Lieve Francoise,

   Ik zit momenteel te wachten op het vliegveld van Sevilla. Ik vlieg naar Marrakesh. Tot 7 mei ben ik daar met Janny en haar(klein)kinderen.
   Op die manier ben ik geheel uitgerust voor mijn lange camino naar Compostela en door naar Den Haag.
   Ik hoop je te ontmoeten op jouw camino. Lopen lijkt me zwaarder.
   In de hostel waar ik afgelopen dagen verbleef, kwam ik helemaal in de stemming bij het zien van veel pelgrims. Ik ben ook voor het eerst in Spanje. Sevilla is een schitterende stad. De Spanjaarden vind ik aangenaam en heel relaxed en vooral zichzelf.

   We blijven elkaar volgen en na Compostela probeer ik ook Loek te zien.

   Kus Michel

 2. Lieve Michel, namens Frans en mij…mooie tocht toegewenst en vooral kunnen genieten . Met nog meer wijsheid terug komend!

 3. Hoi Michel, je weblog heb je weer goed voor elkaar. Leuk dat we jou weer goed kunnen volgen.
  Eerst een goeie reis en veel plezier naar Marokko en succes met de fietstocht vanaf Sevilla.

 4. Hoi Michel,
  een mooie manier om bij jezelf te komen en te blijven. Je doet het op je eigen manier zoals je alles op jou eigen manier doet en hebt gedaan.
  Geniet van alles wat komen gaat en op je pad komt.

 5. Hoi Michel, wat heb je weer een fantastische weblog ervan gemaakt, zo kunnen we je goed volgen, hetgeen we ook zullen doen. Veel respect voor jou,want je doet het toch maar!! Geniet van elke dag en van wat op je pad komt! Na afloop horen we graag je verhalen!
  Heel veel liefs , Tonny en Peter

 6. Hallo Michel en medefietser Kemper,
  Eindelijk voor jullie samen een nieuwe uitdaging, nadat je in Marokko hebt leren goochelen gloort nu aan de horizon iets geheel anders!
  Fietsen onder begeleiding van of met een fietsmaat (hopelijk niet met op de tandem”) maar om vanuit “Sevilla Spanje” via “Santiago Compostela” een nieuwe aflaat te krijgen voor alle slechte
  Fietsdagen de afgelopen jaren! Uiteraard hoop ik dat voor jullie beiden het banden plakken achterwegen zal blijven, de zon volop z’n best doet en dat jullie in Frankrijk een slokje rood
  Fietsbloed tot jullie zal nemen. Verder een plezierige reis voor beide naar Nederland, dan valt er thuis weer veel te verhalen over Jullie kracht inspanningen. good luck!
  P.S.
  Neem een goed landkaart mee, anders is de Giro nog een eindje trappen!
  Sterkte Martin en Marijke.

 7. Beste Michel,
  Wat een geweldige tocht onderneem je toch weer.
  Hopelijk met de gewenste resultaten.
  Laat het “gewone leven” maar zijn gang gaan en geniet van alle impressies onderweg.
  Het gaat je goed, we denken aan je.
  Leo.

 8. Ha Michel,
  Fantastisch dat je dit kan en doet.
  Heel succes en ik blijf je volgen.

  Sportieve groet,
  Florans

 9. Hi Jan en Michel,
  Wat een doorzettingsvermogen. Veel respect voor jullie. We zijn vanmorgen in Costa Brava aangekomen. Vanmiddag mooi weer maar nu ( 19.30) trekt de lucht weer dicht. Hopelijk is de regen voor jullie nu voorbij. Dus geniet van al het onverwachte op jullie reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.