Vijfde etappe van Caceres naar Carabosso

Vandaag van de mooie stad Caceres gefietst naar Carabosso. het was ruim 100km. Op zich was de afstand geen probleem, hetgeen betekent dat mijn conditie aan de verbeterde kant is. Mijn nieuwe stuur zit veel beter en ik kan vanuit mijn benen trappen en m’n bovenlijf redelijk ontspannen houden. Dat was de eerste drie dagen wel anders.
Het hotel in Caserres vond ik goed. Een heel degelijk oud gebouw en goede service. De prijs was € 50,00 voor een twee persoonskamer inclusief ontbijt, alles schoon en redelijk lux. In Duitsland heb ik wel voor veel meer per nacht geslapen in een schamele kamer.
Jan en ik vinden Spanje in z’n algemeenheid goedkoop.
De Spaanse mensen zijn ook bijzonder vriendelijk en altijd bereid om te helpen.
Het fietsen ging ook vandaag weer zoals ik het van mezelf verwachte. Honderd kilometer is ook geen kattepis en er zitten steile hellingen tussen en we hadden een uur regen.
Het land wat we tijdens het fietsen zien is mooi en natuurlijk anders dan onze polders. Ook vind ik tot nu toe Spanje sympathieker dan bijvoorbeeld Italië.

Ik verwacht in de toekomst samen met Janny terug te gaan een al die relatief kleine steden te bezoeken. De geschiedenis staat in mijn fietsboekje en dan zie ik dat er veel Romeinse overblijfselen zijn die nog geheel intact zijn. Ook de Moorse invloeden zijn zichtbaar en de Spaanse architectuur vind ík mooi. De oude dorpjes zijn ook karakteristiek , maar wel een beetje verlaten.
Morgen, vrijdag en zaterdag fietsen we op ons gemak naar Salamanca. Daar hebben we al een hostel geboekt en blijven we twee dagen.

2 antwoorden op “Vijfde etappe van Caceres naar Carabosso”

  1. Hoi Michel, wat heerlijk dat je nu ook van het landschap kan genieten, zonder regen. Ik geniet iedere keer weer van je verslagen. Dit verslag heb ik nog gelezen voordat ik vertrek naar Pijnacker. Onze oudste zus 80 jaar!
    groetjes en tot je volgende verslag.
    Toos

  2. Dat klinkt een stuk beter dan een paar dagen geleden!!
    Fijn dat jullie nu genieten in plaats van afzien!
    Ik ben net terug van een weekje Spanje en heb ook veel aardige mensen ontmoet. En veel regen gehad haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.